راه سازی

راهسازی چیست؟

راهسازی عملیات آماده‌ سازی جاده‌ ای بر روی زمین با عرضی مشخص است به ‌طوری‌که روندگان یا وسائل نقلیه بتوانند با گذر از آن از نقطه ‌ای به نقطه دیگر برسند. عملیات اصلی راهسازی عبارت‌اند از : ساخت اساس ، زیراساس و روسازی. جدول کاری و نصب علائم راهنمایی و رانندگی هم در ساخت بسیاری از راه‌ ها اجرا می‌ شود. راه سازی ، روسازی راه و مهندسی ترابری : از جمله تخصصهای مهم یک مهندس عمران ، شناخت طرح و محاسبه زیر سازی و روسازی راه ها است. بدین منظور درسهای یاد شده جهت فراگیری مطلبی نظیر : طراحی و اجرای راها شامل : مسیریابی ، عملیات خاکی، مشخصه‌ها و طرح هندسی راها در مسیرهای افقی و قایم، مشخصه‌های فنی انواع مصالح راه و لایه‌های مختلف روسازی آن، همچنین روشهای طرح و اجرای روسازیهای شنی و آسفالتی و نیز شبکه هاب حمل و نقل زمینی، دریایی و هوایی و برنامه ریزیها و مدیریتهای حمل و نقل ارایه می‌گردند.

تاریخچه :

تاریخچه ی راهسازی و پیشرفت آن با جابجایی انسان ها و چارپاهایی که برای حمل و نقل بار از آن ها استفاده می شده به وجود آمده است. گونه ی اولیه ی حمل و نقل جاده ای با استفاده از اسب ،گاو نر و حتی انسان به وجود آمده که با خود Tکالا و اشیاء را در مسیری حمل می کرده اند.در عصر نو سنگی انسان ها برای عبور و مرور در دشت های وسیع و باز نیازی به ساختن راه نداشتند. اولین پیشرفت در امر راهسازی به زمانی برمی گردد که نیاز به عبور از محل های کم عمق رودخانه ها،گذرگاه های کوهستانی و گذر از باتلاق ها احساس می شد.پیشرفت های نخستین در راهسازی با قطع وسیع درخت ها و جابجایی سنگ های بزرگ در گذرگاه های خاص شکل گرفت.با افزایش تجارت و بازرگانی جاده ها مسطح و عریض تر گردیدند تا با شرایط حمل و نقل انسان و حیوان وفق داده شوند. برخی از این راه های ابتدایی اندک اندک به شبکه های گسترده ی حمل و نقلی تبدیل گردیدند که ارتباطات گسترده ،مبادلات اقتصادی و حکومت داری را در مقیاس وسیعی رونق بخشیدند.امپراطوری اینکاها در آمریکای جنوبی و اتحادیه ی قبایل ایراکو در آمریکای شمالی از جمله اقوامی هستند که برای اولین بار چنین شبکه های ارتباطی را میان خویش به وجود آوردند. سنگفرش کردن خیابان ها برای اولین بار در چهار هزار سال پیش از میلاد مسیح در شهرهای تمدن ایندوس واقع در شبه جزیره ی هند رواج یافت .از جمله ی این شهر ها می توان به هاراپان و موهنجودارا اشاره کرد.

رويکرد اصلی مهندسین مشاور تیو کاوان اطلس در پروژه ها به شرح زير است :

1.استفاده از حداکثر مقدورات و امکانات فني و نيز نيروي انساني متخصص و با تجربه در جهت ارائه بهترين تجربه کاري.
2 پرهيز از تکرار، اتلاف زمان و انجام مطالعاتي که در بهبود پروسه طراحي بي تأثير بوده و تمرکز و دقت بر روي مطالعات کاربردي.
3 استفاده از آخرين نرم افزارهاي مورد قبول کارفرماي محترم، انطباق و به روز بودن مدارک و گزارشات فني.
4 رعايت کليه استانداردها و آئين نامه هاي مرتبط.
5 ارائه مدارک،گزارشات فني و طراحي در نهايت دقت و سلامت ممکن با فرمت هاي مورد قبول.
.6 بکارگيري از آخرين بخشنامه هاي ابلاغي و ويرايش هاي آيين نامه هاي مربوطه.